Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
CJ ia înapoi Hotel Sport de la „fosta firmă” a fostului director PDL-ist
Florin Răchitan  - Luni, 27 August 2012

Cei prezenţi la şedinţa de luni a Consiliului Judeţean se aşteptau la puţin scandal la dezbaterea proiectului referitor la preluarea Hotelului Sport din domeniul public al Ministerului Educaţiei şi Tineretului în cel al judeţului Satu Mare.

 

Aparent o simplă procedură birocratică, această preluare pare a fi un prim pas spre scoaterea din schemă a firmei care a concesionat hotelul respectiv pe vremea când director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport era PDL-istul Florin Gal.

 

Reamintim că hotelul a fost concesionat în urma unei licitaţii dubioase chiar de către o firmă din Carei, în care directorul democrat-liberal fusese acţionar înainte de organizarea licitaţiei.

 

La şedinţa de luni a Consiliului Judeţean, însă, nici colegii de partid ai fostului director Florin Gal nu au avut nimic împotriva propunerii de preluare a Hotelului Sport în patrimoniul judeţului, Alexandru Panea fiind singurul care a făcut o observaţie referitoare la oportunitatea preluării, în acelaşi mod, a Taberelor Şcolare.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a dat asigurări că s-au făcut deja demersuri şi în acest caz, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret fiind informată în legătură cu intenţia sătmărenilor de a prelua aceste instituţii, iar conducerea ei a arătat deschidere spre rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme.

 

„La fel cum am dat o utilitate deosebită taberei de vară de la Bobald, aşa dorim să-i sprijinim şi pe sportivii sătmăreni, asigurându-le cazare în hotelul care a fost construit chiar pentru ei, iar acum trebuie să cheltuiască sume uriaşe pentru pregătirile în cantonamente. De aceea este necesar ca Hotel Sport să fie în patrimoniul judeţului Satu Mare” – a declarat Adrian Ştef.

 

Un alt punct important pe ordinea de zi a şedinţei de luni a fost demisia, din motive de incompatibilitate, a consilierului judeţean Nicolae Bura şi ocuparea locului său de către colegul său din PSD, Vasile Ciocan, cel care a şi depus jurământul cu această ocazie.

 

În urma numirii sale la conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Luna Şes” şi fiind, astfel, angajat al Consiliului Judeţean, funcţia lui Nicolae Bura a devenit incompatibilă cu statutul de reprezentant al sătmărenilor în forul de conducere al judeţului, astfel că a trebuit să-şi prezinte demisia în termenul prevăzut de lege.

 

În acelaşi timp, pe coridoarele Palatului Administrativ se zvoneşte că acesta ar fi un prim pas spre numirea sa în funcţia de prefect al judeţului, iar candidatura sa la Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din toamnă este deja aproape o certitudine.

2106 vizite
Distribuie pe